Påverka valrörelsen 2022

Det är ett år kvar till söndagen den 11 september 2022, dagen då svenskarna röstar om vilka som får förtroende att leda kommuner, regioner och landet som helhet. Många viktiga frågor står på spel. 

Hur kan du och din organisation agera proaktivt för att påverka valutgången lokalt, regionalt och nationellt? Hur får ni partierna att plocka upp och driva era frågor? Och hur går ni tillväga för att påverka opinionen och väcka engagemang för det ni tycker är viktigt?

Dessa frågor kommer vi att samtala om med våra gäster Katarina Berggren och Henrik Malmrot som båda har erfarenhet av att förbereda sig inför en valrörelse. Håkan A Bengtsson har skrivit om och bevakat många valrörelser. Under samtalet berättar han om hur man kan gå tillväga för påverka partiernas agendor. Slutligen delar vi med av oss av några tips som kan vara värdefulla i förberedelsearbetet.

Du som jobbar med opinion och påverkan i en ideell organisation, till exempel som kommunikationschef, projektledare, pressansvarig, opinionsansvarig eller kommunikatör är välkommen att delta i ett frukostsamtal om hur du och din organisation bäst kan förbereda er inför de kommande valen.

Medverkande

  • Katarina Berggren, valledare i Kommunal och biträdande partisekreterare i Socialdemokraterna 2016–2017
  • Henrik Malmrot, generalsekreterare på jagvillhabostad.nu
  • Håkan A Bengtsson, journalist, författare och VD för Arenagruppen  
  • Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion
  • Du och ett helt gäng andra personer som vill påverka samhällsutvecklingen

Här kan du se hela samtalet i efterhand.