Att skriva politiskt

Vill du utveckla ditt skrivande, skapa förändring genom dina ord och bli en bättre talare? Nu kan du anmäla dig till den populära kursen ”Att skriva politiskt” på Viskadalens folkhögskola. Vi har erfarna lärare som genomgående fått mycket höga omdömen från tidigare kurser. I år gästar dessutom den prisbelönta författaren Martina Montelius vår utbildning!

Kurstid: 2017-01-09 – 2017-06-16. Du kan läsa på hel eller halvfart, kursen sker i huvudsak på distans med hemuppgifter och tre internathelger på folkhögskolan. Vi riktar oss till dig som är fackligt eller politiskt engagerad, jobbar med värderingar, folkbildning, eller helt enkelt vill utveckla ditt skrivande.

INNEHÅLL

  • Att skriva för att bli läst – övningar och feedback
  • Nyhetsvärdering
  • Att skriva debattartiklar
  • Att hitta och skriva för sin målgrupp
  • Hur skriver vi texter som berör?
  • Inspirationsföreläsning med författaren Martina Montelius
  • Att skriva för och använda sociala medier för att påverka
  • Retorik i tal och skrift

Vår kurs fokuserar på det politiska skrivandet, i egna kanaler, i traditionell media och på sociala medier. Vi går igenom grunderna för hur du blir en bättre och tryggare talare. Kursen arrangeras av Arena Opinion i samarbete med arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg.

FÖRELÄSARE

Martina Montelius, författare, dramatiker och regissör. Hon har bland annat skrivit ”Främlingsleguanen” och ”Oscar Levertins vänner”. Tilldelades Ibsenpriset 2010.

Sonja Schwarzenberger, skribent och projektledare för Arena Opinion. Tidigare chefredaktör på kulturtidskriften Bang och producent för Sveriges Radio.

Tomas Lindbom, kommunikatör och författare med lång erfarenhet av att utbilda i skriftlig kommunikation. Tomas kommer ut med en bok inför det franska valet våren 2017.

Tove Hägg är projektledare på Arena Opinion, föreläser om sociala medier och har arbetat som retorikkonsult i många år.

FAKTA

Sista ansökningsdag: 15 December 2016

Kursstart: 2017-01-09

Kurstid: 2017-01-09 – 2016-06-16

Kostnader: Kursen är kostnadsfri men deltagaren står för resor, kost, logi och litteratur.

Internat 1: 20-22 januari

Internat 2: 10-12 mars

Internat 3: 2-4 juni

ANMÄLAN

http://xn--a-folkhgskolorna-swb.se/kurs/att-skriva-politiskt/

 

 

 

 

Kategorier:
Okategoriserade