Valfilm för LO Stockholm

På uppdrag av LO Stockholmsdistrikt arbetade vi tillsammans med Pushing Buttons https://www.pushingbuttons.se/. Bland annat tog vi fram en valfilm som lanserades veckorna innan valet hösten 2018.

Filmen som blev mycket delad och gillad i sociala medier lyfter värdet av det facklig-politiska engagemanget genom att peka på kopplingen mellan hur saker och ting fungerar på golvet och politik.

Medlemmarna gjorde egna filmer 

Parallellt med spridningen av filmen jobbade vi med att engagera LO Stockholms följare på Facebook och Instagram att själva spela in och lägga upp filmer där de berättar om sitt politiska engagemang. Några av filmerna hittar du nedan, resten ligger på LO Stockholms Facebooksida.

Resultatet blev mer engagemang än vanligt på förbundets Facebooksida inför valet samt större spridning av filmerna när medlemmarna inte bara spred LO:s Stockholms film utan även sina egna. Vi fick också fram en rad nya perspektiv på fackligt-politiskt engagemang och visade på vilken bredd och styrka det finns i de olika LO-förbunden.