Kommunikation för utredare

8 maj 2019 09:00 - 8 maj 2019 16:00
Arenagruppen, Barnhusgatan 4 i Stockholm

Nästa utbildningstillfälle är 29/10 2019.

Under en heldag går vi igenom allt du behöver att veta om kommunikation som utredare. Lärare är Arenagruppens experter på kommunikation och politisk påverkan.

Vi fokuserar på fyra huvudspår och varvar föreläsningar med praktiska övningar. Deltagare från 5-10 personer.

Kommunikationsplan för rapporter

Efter månader av arbetet med en rapport, så ska den ut och diskuteras, synas och bli till kunskapsunderlag för beslutsfattare. Men hur kan man få ut så mycket som möjligt av varje rapport? Vad är utredarens roll och vad är kommunikationsavdelningens? Hur är man en bra frontfigur för sitt arbete? Hur kan man få ut det mesta av sina rapporter, och se till att de verkligen märks?

Presentera rapporten muntligt och prata i paneler och i media

Som utredare behöver man ofta presentera sin rapport i många olika kanaler. Vi hjälper dig att förbereda dig för olika situationer, allt från att delta i ett panelsamtal till att presentera den själv under en konferens. Vi går också igenom grundera i medieträning, hur förbereder vi oss för en radiointervju, medverkan i en podd eller direktsändning i TV?

Påverka på sociala medier

Ingen kan undvika att förhålla sig till sociala medier idag. Hur kan vi själva använda våra sociala kanaler för att berätta om våra frågor? Hur skapar vi innehåll som kommunikationsavdelningen kan dela i förbundets digitala kanaler?

Skriva debattartiklar

Att synas på någon av de stora tidningarnas debattsidor är fortfarande ett bra sätt att få uppmärksamhet och tyngd åt en utredning. Även om du får hjälp av en pressekreterare eller kommunikatör att skriva en debattartikel blir resultatet bäst om de får ett riktigt bra underlag. Vi går igenom grunderna i hur vi skriver debattartiklar som publiceras, läses och sprids.

 

Kostnad: 5 000 kr inkl. lunch, frukostmacka och eftermiddagsfika

 

Låter det intressant?

Kontakta Tove Hägg

073-654 13 04

tove.hagg@arenagruppen.se