Praktisera på Arena Opinion!

Nu har ansökan öppnat

30 Nov 2021 00:00 - 31 Dec 2021 00:00
Arenagruppen, Barnhusgatan 4

Vill du lära dig mer om opinionsbildning, PR och kommunikation? Är du intresserad av samhällsfrågor och har erfarenhet av ideellt engagemang? Då kan en praktik våren 2022 på Arena Opinion, kommunikationsbyrån inom Arenagruppen, vara något för dig! Vi jobbar på uppdrag av fackförbund och ideella organisationer och hjälper dem att nå ut med sina budskap.

Att praktisera på Arena Opinion innebär att du kommer att få en förståelse och fördjupade kunskaper om hur det funkar med opinionsbildning i samhällsdebatten. Under praktiken följer vi en arbetsplan med tydliga mål som vi formulerar tillsammans. Här får du delta i det dagliga praktiska arbetet och hjälpa till med att arrangera möten och seminarier, skriva texter, göra inlägg till sociala medier, fota och göra videoklipp samt att utveckla våra register. Utöver intressanta arbetsuppgifter och trevliga kollegor erbjuder vi dator och arbetsplats i våra lokaler på Barnhusgatan 4 i centrala Stockholm.

Formella krav

Vi vill att du läser kommunikation, journalistik, pr, grafisk design eller dylikt, alternativt statsvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skrivande eller design, video och publiceringar i sociala medier. Ideellt engagemang och föreningserfarenhet är ett krav för att du ska få ut det mesta av praktiken. 
Praktiken är oavlönad. Vi ställer därför krav på att du ska ha en huvudman, antingen genom ditt universitet/högskola/yrkesskola eller genom Arbetsförmedlingen.

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara högst en termin, och vi prioriterar längre perioder. Vi vill att du ska vara praktikant på heltid.

Ansökan

Skicka din ansökan i följande formulär, där du även klistrar in ditt  CV och ett brev där du motiverar varför du vill praktisera på Arena Opinion. Du kan även skicka din ansökan direkt till mia.lauren@arenagruppen.se

Frågor? Kontakta:

Mia Laurén
Kommunikationsstrateg
Mia.lauren@arenagruppen.se
+46 736541321

Om Arena Opinion

Arena Opinion ägs av Arenagruppen. Arenagruppen är en ideell förening som rymmer flera olika opinionsbildande verksamheter – Dagens Arena, tankesmedjan Arena Idé, bokförlagen Atlas och Premiss, Arena Skolinformation och Arena Opinion. Gemensamt för oss är att vi vill bidra till en framtidsinriktad samhällsdebatt utifrån de grundläggande värderingarna om jämlikhet, jämställdhet, hållbarhet, social rättvisa, solidaritet, demokrati och frihet.
www.arenaopinion.se