Sonja Leister är ny kommunikationsstrateg på Arena Opinion!

Innan sommaren fick teamet på Arena Opinion ett starkt tillskott till teamet – Sonja Leister. Sonja är i grunden journalist, är proffs på pressarbete, kriskommunikation och har producerat poddar. Hon kommer senast från en tjänst som pressekreterare på Läkare utan gränser. 

Välkommen Sonja! Berätta mer om vem du är?

Jag är en tysksvensk journalist med ett starkt rättvisepatos. Det förklarar också varför jag jobbat med pressarbete på en humanitär organisation i åtta år. Jag vill påverka samhället i Sverige och framförallt hjälpa andra att göra det. Jag vill att de som gör bra saker hörs. Det är hoppingivande.  

Vad tycker du framförallt om att göra på jobbet?

Komma på kreativa och genomförbara idéer. Jag älskar det som många duckar för: brainstorming. Ge mig en whiteboardmarker och tankarna börjar flöda. Jag gillar också att göra research, skriva bra texter och redigera ljud.

Vad fick dig att vilja börja på Arena Opinion?

Värdegrunden. Jag tycker även att kollegorna är så kunniga, samt att ingen är klämkäck. Dessutom behöver jag inte ha shiny shoes på jobbet. 

Vad är det mest oväntade som du gjort?

Jag fick jobba och bo på en bondgård i en månad för att komma in på en journalistutbildning för ekonomijournalister i Köln. Syftet med detta var att förstå hur ett företag fungerar, att lära mig mer om EU-subventioner, att inte tro att man är någon. Jag lärde mig att mjölka, tyvärr var jag inte lika bra på att backa en traktor med släp.

Är du nyfiken på vad Arena Opinion gör? Signa upp dig här så att vi kan hålla dig uppdaterad!
Vill du komma i kontakt med Sonja? Hon nås på sonja.leister@arenaopinion.se

 

Foto: Anneli Nygårds

Kategorier:
Okategoriserade