Praktik på Arena Opinion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur en kommunikationsbyrå fungerar, eller läser du kommunikation och vill lära dig hur politisk opinionsbildning går till? Arena Opinion, kommunikationsbolaget inom Arenagruppen, söker en praktikant till vårterminen 2021. Vi söker dig som delar våra värderingar och vill delta i vårt arbete med att stimulera en progressiv samhällsdebatt. Vi är partipolitiskt obundna. 

Upplägg

Praktiken följer en arbetsplan med tydliga mål som vi formulerar tillsammans. Praktikperioden kommer att ge dig möjlighet att genomföra ett självständigt kommunikationsarbete. En viktig del av praktiken är att delta i det dagliga praktiska arbetet på kommunikationsbolaget: delta på möten med våra uppdragsgivare, ta fram briefs och aktivitetsplaner för kommunikationsinsatser, ta fram underlag, skriva texter för publicering, och så vidare. Vi håller med dator och arbetsplats i våra lokaler på Barnhusgatan 4 i centrala Stockholm.

Formella krav

Vi vill gärna att du läser medie- och kommunikationsvetenskap, retorik, journalistik eller liknande utbildning. Det är bra om du har erfarenhet av webbpublicering och sociala medier. Besök vår webbplats för att veta mer om Arena Opinions främsta uppdragsgivare och tjänsteutbud. Ideellt engagemang och föreningserfarenhet är en fördel. Vi tar emot dig som är i slutet på din utbildning. Praktiken är oavlönad. Vi ställer därför krav på att du ska ha en huvudman, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen.

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara minst tre månader och högst en termin. Vi prioriterar längre perioder. Vi vill att du ska vara praktikant på heltid.

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 15 januari 2021. Skicka oss ditt CV och sammanfatta på en A4-sida om hur du skulle kunna delta i vårt dagliga arbete och vad du skulle kunna hjälpa oss att opinionsbilda. Skicka ansökan till maria-elsa.salvo@arenagruppen.se, skriv ” Praktik på Arena Opinion” i ämnesraden.

Frågor?

Kontakta

Håkan A Bengtsson, VD Arenagruppen
+46-8 522 574 40
hakan.bengtsson@arenagruppen.se