Välkommen Jonna Lindberg!

Arena Opinion växer som det knakar, i augusti började grafiska formgivaren Jonna Lindberg äntligen hos oss! Jonna är illustratör och formgivare och har precis gått ut Beckmans designhögskola. På Arena Opinion förgyller hon våra uppdrag med sin formgivning. 

Jonna, berätta lite mer om din bakgrund?

Jag minns att jag för sex år sen gick en kvällskurs i grafisk design. Då jobbade jag som socionom, men saknade det kreativa i min vardag. Det var egentligen en slump att det blev grafisk design, men det var så rätt. Jag hade inte fattat att det gick att jobba med något som var så kul. Nu sluts cirkeln när jag faktiskt får jobba med sociala frågor, men på ett helt annat sätt än tidigare, och med kollegor som delar det engagemanget. 

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

Att det aldrig blir tråkigt. Jag älskar hur varierande dagarna är – ibland ritar jag tåg och arga resenärer, ibland gör jag strikta mallar för rapporter och presentationer och ibland får jag animera fyrkanter som flyger runt och försvinner. Det är det bästa jag vet.

Har du några förebilder inom illustration eller formgivning?

Sara Acedo gör till exempel Sveriges finaste bokomslag. Hon har formgivit i princip alla omslag jag fastnar för, och det är många. Förstår inte hur hon hinner?! 

Berätta något oväntat om dig själv 🙂

Ett stort fritidsintresse jag har är miniatyrer. Jag bygger små möbler, personer och miljöer – jag blir helt besatt när jag kommer igång. Fråga mig allt om skala, balsaträ och olika slags lim.

Här kan du se Jonnas portfolio: jonnalindbergdesign.com

Vill du komma i kontakt med Jonna? Hon nås på jonna.lindberg@arenaopinion.se

 

Foto: Anneli Nygårds

Kategorier:
Okategoriserade