Fyra spaningar inför det politiska året 2022

Hur kommer Sverige att styras efter den 11 september 2022? Och hur ser vägen dit ut? Vilka partier kommer att samarbeta? Och vilken politik resulterar det i?

Sverige har just fått en ny regering som har tio månader på sig att styra fram till riksdagsvalet i höst. Många av oss har redan förvånats över turerna som partierna tagit de senaste månaderna. För civilsamhällets organisationer kan nya regeringsbildningar ställa till det, inte minst på grund av att nya relationer behöver skapas med politiker och ledande tjänstemän.

Hur kan det politiska landskapet komma att förändras? Och hur ska ni som organisation bäst tillvarata era medlemmars intressen under året som kommer? Med oss för att spana och dela med sig av sina klokskaper är Lisa Pelling, Viktor Barth-Kron och PM Nilsson. Förutom deras spaningar och ett gemensamt samtal delar Silvia Kakembo med sig av tips kring hur man som ideell organisation kan navigera i det skiftande politiska landskapet. Avslutningsvis finns det utrymme för dig som lyssnar att komma med inspel och frågor.

Medverkande:

– Lisa Pelling, chef för tankesmedjan Arena Idé och ledarskribent på Dagens Arena

– Viktor Barth-Kron, politisk kommentator på Expressen

– PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens Industri

– Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion

– Du och flera andra som jobbar med kommunikation, opinionsbildning och politisk påverkan i en ideell organisation

Här kan du se samtalet i efterhand.