Valresultatet 2022 – hur ska Sverige styras nu?

Valet närmar sig med stormsteg. Efter den 11 september 2022 kommer vi förhoppningsvis att ha ett tydligt valresultat och en ny mandatfördelning i Sveriges riksdag. Vad innebär valresultatet? Vem kommer att styra Sverige? Vilka konkreta politiska förändringar resulterar det i? Och hur påverkar det dina hjärtefrågor?

Med oss för att försöka förstå valrörelsen, valresultatet, de efterföljande regeringsförhandlingarna och dess politiska konsekvenser har vi Lisa Pelling, Ulrica Schenström och Viktor Barth-Kron. Förutom deras reflektioner och ett gemensamt samtal delar Silvia Kakembo med sig av råd kring hur man som ideell organisation kan navigera i det osäkra politiska landskap som troligtvis väntar. Avslutningsvis finns det utrymme för dig som lyssnar att komma med inspel och frågor.

  • Lisa Pelling, chef för tankesmedjan Arena Idé och ledarskribent på Dagens Arena
  • Ulrica Schenström, VD för tankesmedjan Fores och tidigare statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt
  • Viktor Barth-Kron, politisk kommentator på Expressen
  • Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion
  • Du och flera andra som jobbar med kommunikation, opinionsbildning och politisk påverkan i en ideell organisation

Anmäl dig senast torsdagen den 8 sept för att få en länk till samtalet.

Se samtalet i efterhand