Aida Badeli är Arena Opinions nya kommunikationsstrateg!

I februari började Aida Badeli på Arena Opinion. Aida är expert på politik och ungas engagemang och kommer senast från Grön Ungdom där hon varit språkrör sedan 2019. Innan dess har Aida bland annat arbetat i EU-parlamentet som politisk sakkunnig. Hon var även initiativtagare till politikens #metoo-upprop.


Aida, välkommen till Arena Opinion! Vi är så glada över att du har börjat här. Du kommer direkt från politiken, vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?
Det är så mycket jag tar med mig från politiken. Utifrån ett policyperspektiv kan jag bidra med allt från att ta fram nya politiska förslag till att utforma kampanjer som väcker opinion, från ax till limpa. Jag kommer också kunna bidra med mina perspektiv kring hur organisationer kan väcka ungas engagemang, eftersom jag i tio års tid engagerat mig för att väcka ungdomars intresse för politik.


Vad ser du fram emot att göra i din nya roll som kommunikationsstrateg på Arena Opinion?
Jag ser fram emot att hjälpa organisationer att förbättra sin kommunikation genom att framkalla deras kreativa sida. Jag ser även fram emot att hjälpa till med att vässa organisationers policyarbete. Jag är verkligen en nörd som älskar att grotta ner mig i policyfrågor.


Nu kommer en klassisk fråga som alla som är nya på Arena Opinion får svara på. Berätta om något av det mest oväntade du har gjort?
Det måste nog vara när Obama Foundation bjöd in mig till ett möte i Berlin där jag fick träffa Barack Obama. Jag kan än idag tänka på den situationen och inte riktigt förstå att jag träffat the one and only, Barack Obama.


Vill du komma i kontakt med Aida? Hon nås på aida.badeli@arenaopinion.se
Är du nyfiken på vad Arena Opinion gör? Signa upp dig här så att vi kan hålla dig uppdaterad!


Foto: Anneli Nygårds