Nu har Klara Andersson Åsman börjat hos oss!

I mars fick Arena Opinion en ny medarbetare, ingen mindre än Klara Andersson Åsman. Klara är ett proffs på projektledning och kommer senast från ABF Stockholm där hon jobbat som ansvarig för programscenen. Hon har en bakgrund inom konstvärlden som kommunikatör och projektledare, hon har bland annat startat konstplattformen Kobolt Magazine. På Arena Opinion kommer hon främst att ansvara för våra uppdragsgivares publika arrangemang.


Välkommen Klara! Vi är så glada över att du börjat på Arena Opinion. Berätta mer om din intressanta bakgrund?

Jag är alldeles snart 30 år och uppvuxen i Stockholm och på Gotland. Jag är utbildad konst- och kulturvetare, med intresse för allt som rör relationen mellan konst, kultur, samhälle och politik. Jag har tidigare arbetat som kommunikatör och projektledare inom konstvärlden, ofta med utställningar och evenemang. Parallellt med det har jag varvat konsultuppdrag inom IT-sektorn.

Senast kommer jag från ABF Stockholm där jag jobbat som ansvarig för den publika programverksamheten. Jag tycker om att möta nya sammanhang och för mig har erfarenheter från ganska skilda kontexter gett mig perspektiv, förståelse och en trygghet att som projektledare kunna navigera inom olika sektorer. Inte minst mellan det digitala och det analoga, som jag tror och hoppas kommer att vara en tillgång i mitt nya uppdrag på Arena Opinion.

Vad ser du fram emot att göra på Arena Opinion?

Jag ser fram emot variationen i att jobba med olika uppdrag och verksamheter för att tillsammans hitta lösningar på deras utmaningar. Jag drivs av att utveckla koncept och idéer, och kan bidra med att på ett strategiskt sätt hjälpa organisationer att nå olika målgrupper. Jag tror att det i dagens läge blir allt viktigare att skapa sammanhang där människor kan mötas och jag ser fram emot att skapa arrangemang för det. Inte minst hoppas jag kunna bidra med nya och kanske oväntade perspektiv, gärna från kulturhållet.


Nu till frågan som alla Arena Opinions nyanställda får: berätta om något oväntat om dig!

Jag har alltid hållit på med och varit intresserad av musik, och gör fortfarande då och då inhopp som DJ! Tidigare hade jag mer ambition och kunde mixa vinyler, men jag tvekar på att det sitter i än idag. Men om det blir tillfälle så spelar jag gärna favoritlåtar med favoritpersoner, helst på en favoritbar.

Är du nyfiken på vad Arena Opinion gör? Signa upp dig här så att vi kan hålla dig uppdaterad!
Vill du komma i kontakt med Klara? Hon nås på klara.anderssonasman@arenaopinion.se

 

Foto: Anneli Nygårs