Maja Stilling är Arena Opinions nya samhällspolitiska strateg

Arena Opinion fortsätter att växa och nu har äntligen Maja Stilling börjat hos oss! Maja kommer senast från jobbet som politiskt sakkunnig hos tidigare socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Hon är expert på politiska processer, påverkan och strategisk kommunikation. Dessutom är hon en erfaren projektledare, utredare och rådgivare. 

Maja, så kul att du är med oss i Arena Opinions team nu! Det är spännande med din bakgrund inom politiken, vad tar du främst med dig därifrån? 
Det har varit väldigt intensiva men roliga år. Jag har fått vara med och träffa så många kunniga, engagerade och intressanta människor och fått en inblick i olika verksamheter runt om i Sverige. Intrycken från de mötena tar jag med mig men också att politik är ett hantverk och att det verkligen går att långsiktigt förändra och påverka samhällsutvecklingen.

Varför ville du komma till Arena Opinion, och vad ser du mest fram emot att göra här? 
Jag ser fram emot att hjälpa organisationer att påverka politiken och opinionen i frågor som är viktiga för dem. Det kan handla om att göra kartläggningar och analyser eller att ta fram påverkansstrategier. Jag tycker att politik är det roligaste som finns och jag har varit föreningsaktiv inom idrotten och ideellt engagerad hela mitt liv. Jag var bland annat med och startade upp Rädda barnens ungdomsförbund och sitter i styrelsen för S-föreningen där jag bor. Så att få arbeta med verksamheter som också vill förändra samhället känns spännande och roligt. 

Nu till vår viktigaste fråga (som alla får). Berätta något oväntat som du har gjort? 
Jag är född i Malung i Dalarna och växte upp med Siberian Huskies. Jag har varit ute på många fjällturer och kört hundsläde.

Vill du komma i kontakt med Maja? Hon nås på maja.stilling@arenaopinion.se.

Foto: Anneli Nygårds