Välkommen Jolin Edbrand, ny digital strateg!

Arena Opinion är glada över att välkomna Jolin Edbrand – som är vår nya expert på digital kommunikation! Jolin kommer senast från Fairtrade Sverige där hon ansvarade för den digitala kommunikationen. Hon har 15 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och kampanjer, bland annat från Fackförbundet ST.

Jolin! Berätta mer om vad som kännetecknar en riktigt bra digital kampanj?
När den får dig att sluta scrolla! Det finns något magiskt i de där kampanjerna som sticker ut och kanske till och med skaver lite. Många tycker att det har blivit svårare att nå ut digitalt de senaste åren, men organisationer som är modiga har fortfarande stora möjligheter att nå ut trots en mindre budget. Stora idéer klår ofta stora budgetar när det gäller effekt!

Vilka utmaningar ser du att många organisationer inom civilsamhället har inom digital kommunikation, och hur ser du att vi på Arena Opinion kan hjälpa till med det?
Det digitala landskapet förändras snabbt och det som får algoritmerna att spinna idag kan vara hopplöst ute imorgon. Många digitala kommunikatörer sliter hårt och får allt mer på sina bord. De flesta organisationer har inte resurser att satsa fullt ut på varje kanal och måste därför prioritera, något som vi gärna hjälper till med. Vi kan även vara ett stöd i att hålla koll på utvecklingen och guida organisationer i att göra viktiga vägval som gör att kommunikationsarbetet blir framtidssäkrat – samtidigt som ett hållbart arbetssätt byggs upp. 

Berätta om något oväntat om dig?
Jag älskar all form av skapande och hantverk och har pysslat med allt från virkning till graffiti. Jag är dessutom ambidextriös (dubbelhänt) och målar med båda händerna. 

Har du en idé, behöver hjälp med digital strategi eller vill bara komma i kontakt med Jolin? Hon nås på jolin.edbrand@arenaopinion.se.

Foto: Anneli Nygårds