Välkommen Kristina, ny kommunikationsstrateg

Nu har Kristina Wicksell Bukhari börjat på Arena Opinion! Kristina har över tio års erfarenhet av att jobba med kommunikation och är en van föreläsare och utbildare. Hon kommer senast från tjänsten som digital kommunikationsstrateg på Civil Rights Defenders och var innan dess sju år på Make Equal. 

Det är så kul att du börjat Kristina! Du ligger ju bakom flera framgångsrika kampanjer, bland annat för Fatta. Vill du dela med dig av några nyckelinsikter i hur en lyckas med sin kampanj? 

Det viktigaste är att själva budskapet skalas av, förenklas och förtydligas för att det ska vara lätt för mottagaren att ta ställning till. Den som möter kampanjen ska inte behöva ha förkunskap eller läsa på för att kunna sprida den vidare. Personligen tycker jag att de bästa kampanjerna också uppmanar till handling så att alla som håller med känner att de, genom att delta, kan göra skillnad.

Vad ser du fram emot mest i jobbet att stötta civilsamhällesorganisationer att nå ut och påverka i sina frågor?

Min bakgrund finns i den ideella sektorn – där jag både jobbat och engagerat mig i över tio års tid. Ett starkt civilsamhälle är avgörande för demokratin men det blir allt svårare att nå ut med ett budskap i dagens medielandskap, framförallt om man som många mindre organisationer inte sitter med så stora resurser. Då behöver man vara kreativ och tänka nytt. Den utmaningen tar jag mig gärna an för att fler viktiga samhällsfrågor ska få komma upp på agendan!

Nu till den klassiska Arena Opinion-frågan. Berätta något riktigt oväntat om dig själv.

Som barn var min största idol Allan Edwall och jag kunde nästan hela hans visrepertoar utantill. Under flera år lyssnade jag på en av hans skivor varje kväll när jag skulle sova, och på ett skoldisko i lågstadiet sjöng jag och en kompis hans ”Årstider” i en musiktävling. Jag är inte helt säker på om jag förstod betydelsen av hans texter då, men många av dem är mörka samhällsskildringar, ofta otroligt politiska, så idag uppskattar jag dem på en ny nivå!

Har du en kampanj-idé som du vill bolla med Kristina? Hon nås på kristina.wicksellbukhari@arenaopinion.se.

Foto: Anneli Nygårds