Välkommen till Arena Opinion Tuva!

I januari hade vi glädjen att ta emot Tuva Söderberg som började sin praktik på Arena Opinion. Tuva pluggar statsvetenskap på Stockholms universitet och kommer att vara hos oss till och med juni. 

Så roligt att du har börjat på Arena Opinion Tuva! Berätta lite mer om din bakgrund?
Jag är uppvuxen i Ljusdal, Hälsingland och har sedan dess varit på lite olika platser innan jag relativt nyligen landade i Stockholm. Min akademiska bakgrund omfattar statsvetenskap, med inriktning på säkerhetspolitik och politisk ekonomi. Under närmare två år levde, studerade och arbetade jag i Latinamerika, där jag bland annat fick möjligheten att engagera mig i lokalpolitiken i Brasilien. Det gav mig inte bara en förståelse för de nationella politiska förhållandena utan även ett brett perspektiv på politik i allmänhet. Efter det spenderade jag ytterligare tre år i den lusofona (portugisiskspråkiga) världen, denna gång i Lissabon, där jag bland annat organiserade musikevenemang och arbetade inom försäljning. Jag har även arbetat inom det organiserade civilsamhället. Dessutom har jag ‘alltid’ haft en koppling till restaurangbranschen med allt vad det innebär – stresstålighet, fokus på resultat och service.  

Varför sökte du dig till Arena Opinion och vad vill du framförallt göra här?
Jag var redan bekant med och särskilt intresserad av det omfattande arbete som Arenagruppen utför. Dessutom fann jag det strålande att få kombinera opinionsbildning med mitt engagemang för samhällsfrågor. Att Arena Opinion samarbetar med civilsamhället var också en viktig anledning, och givetvis att vi delar samma värdegrund. Här kommer jag främst att ägna mig åt research, omvärldsbevakning och skrivande, men självklart kommer jag även att delta i workshops och andra projekt!

Nu till frågan alla får. Berätta något riktigt oväntat om dig själv eller något du varit med om! 
Jag spelar dragspel – en ovana jag plockade upp i Brasilien, som har en rik dragspelskultur. Till min glädje och till min omgivnings förtret.

Vill du komma i kontakt med Tuva? Hon nås på tuva.soderberg@arenaopinion.se