Arena Opinions byråchef släpper bok om opinionsbildning och påverkansarbete

Går det att påverka sina lokala beslutsfattare? Hur kan en ideell organisation nå ut med sin hjärtefråga? Hur blir drömmen om ett bättre samhälle verklighet? I den nyutkomna handboken Mellan drömmen och slitet ger Arena Opinions byråchef Silvia Kakembo konkreta kommunikations- och påverkanstips till civilsamhällets eldsjälar. 


– I min yrkesroll och i mina ideella engagemang möter jag många människor som vill bidra till förändring i samhället, vilket är fantastiskt. Men många av dem tror inte att de kan påverka, eller att de har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. Den här boken är till för dem, säger Silvia Kakembo.

Mellan drömmen och slitet är en bok om påverkansarbete och kommunikation där Silvia och hennes kollegor delar med sig av sina bästa tips för hur man skapar opinion och åstadkommer förändring i samhället. Den förklarar hur en vanlig person eller en förening, utan en stor kampanjbudget, kan påverka samhället och politiken. Boken riktar sig både till dem med och utan tidigare erfarenhet av påverkansarbete. Läsaren får även lära känna tre personer som har lyckats med att åstadkomma förändring och som intervjuas i boken.

– Den här boken är också en hyllning till alla därute som sliter för att göra sitt grannskap, sin arbetsplats eller sin kommun till en bättre plats att leva på. Jag är övertygad om att positiv samhällsförändring är möjlig om vi hjälps åt, säger Silvia Kakembo.

Mellan drömmen och slitet ges ut av Bokförlaget Atlas och finns i bokhandeln från och med den 6 mars 2024. Köp den på till exempel Bokus eller Adlibris

Vill du köpa in många exemplar till din organisation? Kontakta oss på info@arenaopinion.se.