Praktisera på Arena Opinion i vår

Är du intresserad av opinionsbildning, PR och kommunikation? Vill du arbeta med samhällsfrågor och har erfarenhet av ideellt engagemang? Då kan en praktikplats på Arena Opinion våren 2025 vara perfekt för dig! Vi arbetar med ideella organisationer, folkrörelser och företag som alla har en gemensam ambition – att skapa ett bättre samhälle.

Att praktisera på Arena Opinion innebär att du kommer att få en förståelse och fördjupade kunskaper om hur det funkar med opinionsbildning, PR och strategisk kommunikation. Under praktiken följer vi en arbetsplan med tydliga mål som vi formulerar tillsammans.

Vad du får göra hos oss

Som praktikant hos Arena Opinion får du chansen att fördjupa dina kunskaper inom opinionsbildning, PR och strategisk kommunikation. Vi skapar tillsammans en arbetsplan med tydliga mål, och du kommer att vara en aktiv del i vårt dagliga arbete. Några av dina arbetsuppgifter kan vara:

  • Arrangera möten och seminarier
  • Skriva texter och skapa innehåll för sociala medier
  • Fotografera och producera videoklipp
  • Delta i idé- och strategiarbete

Vi anpassar dina arbetsuppgifter efter din utbildning, dina mål och intressen. Praktiken utgår från vårt kontor på Barnhusgatan 4 i Stockholm.

Vem vi söker

Vi vill att du läser kommunikation, journalistik, PR, grafisk design eller dylikt, alternativt statsvetenskap. Erfarenhet av ideellt engagemang är meriterande.

Formella krav

  • Praktiken är oavlönad. Vi ställer därför krav på att du ska ha en huvudman, antingen genom ditt universitet/högskola/yrkeshögskola eller genom Arbetsförmedlingen.
  • Praktikperioden ska vara högst en termin, och vi prioriterar längre perioder framför kortare. Vi vill att du ska vara praktikant på heltid.

Ansökan

Skicka din ansökan här senast den 20 oktober. Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Ett brev där du berättar varför du vill praktisera hos Arena Opinion
  • Ett mindre arbetsprov, till exempel en text du skrivit, en design du gjort eller något annat som relaterar till kommunikation

Frågor? Kontakta:

Kontakta Jolin Edbrand på jolin.edbrand@arenaopinion.se eller 073-654 13 12.

Om Arena Opinion

Arena Opinion ägs av Arenagruppen. Arenagruppen är en ideell förening som rymmer flera olika opinionsbildande verksamheter – Dagens Arena, tankesmedjan Arena Idé, bokförlagen Atlas och Premiss, Arena Skolinformation och Arena Opinion. Gemensamt för oss är att vi vill bidra till en framtidsinriktad samhällsdebatt utifrån de grundläggande värderingarna om jämlikhet, jämställdhet, hållbarhet, social rättvisa, solidaritet, demokrati och frihet.