Om oss

Arena Opinion är Arenagruppens kommunikationsbolag. Vi hjälper organisationer, folkrörelser och snälla företag att formulera och nå ut med och påverka med sitt budskap i medier, till beslutsfattare och i det offentliga samtalet.

Det avgörande skälet till att välja att samarbeta med Arena Opinion för tjänster inom kommunikation och politisk påverkan är vårt team av erfarna konsulter med skilda bakgrunder som gör att vi kan hjälpa er med allt från analys och strategi till det praktiska kommunikationsarbetet. Vi tar oss bara an de uppdrag som stämmer med vår värdegrund, och det gör att vi också kan gå in i varje uppdrag med stort engagemang och glädje och stolthet över att göra ett riktigt bra jobb i varje uppdrag. Arena Opinion har kollektivavtal.


Vi redovisar öppet vilka vi jobbar med och vi har egna etiska riktlinjer fastslagna av Arenagruppens styrelse.

Hanna Lindquist

hanna.lindquist@arenagruppen.se

073-654 13 22


Hanna Lindquist är kommunikationsstrateg på Arena Opinion sedan oktober 2021.Hanna har mångårig erfarenhet från förtroendeuppdrag inom civilsamhället och ideell sektor, med särskilt intresse för bostadspolitik, medlemsengagemang och opinionsbildning. Hon kommer senast från Trine, ett startupbolag som byggt en investeringsplattform för solenergilösningar. Hos Trine var Hanna ansvarig för kommunikation, marknadsföring och kundrelationer.

Silvia Kakembo

silvia.kakembo@arenagruppen.se

073-654 13 03


Silvia Kakembo är byråchef på Arena Opinion sedan mars 2021. Silvia brinner för att ideella organisationer ska nå ut med sitt budskap oavsett om det handlar om att påverka opinionen eller locka fler medlemmar. Silvia har erfarenhet av både politisk kommunikation och marknadskommunikation. Hon har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet, som managementkonsult och marknadsansvarig på konsultföretaget Centigo och som ledarskribent på Dagens Arena. Silvia är dessutom en uppskattad moderator, workshopledare och föreläsare.

Julia Björne

julia.bjorne@arenagruppen.se

070-432 81 45


Julia Björne är är kommunikationsstrateg på Arena Opinion sedan januari 2022. Hon har 15 års erfarenhet av att jobba med kommunikation och projektledning av kampanjer. Julia kommer senast från tjänsten som kommunikatör på Illustratörcentrum och ansvarade innan dess för ABF Stockholms publika verksamhet. I åtta år jobbade hon på kommunikationsbyrån Global Reporting och hon var en av grundarna bakom Blank Spot. Julia brinner för att göra skillnad genom kommunikation.

Mia Laurén

mia.lauren@arenagruppen.se

073-654 13 21


Mia Laurén är kommunikationsstrateg på Arena Opinion sedan augusti 2021. Hon har ett brett samhällsintresse med över 15 års erfarenhet från internationella frågor, hållbarhet och kultur. Mia kommer senast från tjänsten som kommunikationsstrateg på Kulturhuset Stadsteatern. Innan dess var hon kommunikationschef på tankesmedjan Global Utmaning. Hon har även varit marknadsansvarig på tidningen OmVärlden och jobbat för kommunikationsbyrån Global Reporting. Mia är skribent, strateg och gillar digital utveckling.

Sture Nordh

sture.nordh@arenagruppen.se


Senior rådgivare

Sture Nordh var ordförande i centralorganisationen TCO 1999–2011 och ägnade sig där framgångsrikt åt opinionsbildning. Han har också varit statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet och ställföreträdande generaldirektör för Arbetslivsinstitutet. Idag innehar Sture Nordh ett antal styrelseuppdrag och är vid sidan av dessa också en del av Kommissionen för jämställda livsinkomster.

Lenita Granlund

lenita.granlund@arenagruppen.se


Senior rådgivare

Lenita Granlund valdes till avtalssekreterare i Kommunal 2010 och verkade i den rollen fram till 2020. I juni 2021 utsågs Lenita till regeringens särskilda utredare i frågan om lika arbetsmiljöskydd för kvinnor och män. Tack vare sina djupa kunskaper i förhandlingsfrågor sitter Lenita i Arbetsdomstolen. Hon har också ett antal uppdrag hos Medlingsinstitutet. Förutom frågor om facklig förhandling har Lenita lång erfarenhet av att arbeta med organisatoriska frågor i den fackliga sfären.

Anders Ferbe

anders.ferbe@arenagruppen.se


Senior rådgivare

Anders Ferbe har varit verksam i IF Metall, både som press- och kommunikationschef, vice förbundsordförande och förbundsordförande. 2018–2019 hade Anders regeringens uppdrag att föreslå ett statligt system för korttidsarbete. Av regeringen har han utsetts till ordförande i Delegationen för senior arbetskraft 2019–2020 samt under 2020 särskild samordnare för frågor om coronavirusets effekter på näringslivet. Idag är han ordförande i Arbetsförmedlingens styrelse och styrelseledamot i bland annat Rädda Barnen.

Stina Andersson

stina.andersson@arenagruppen.se


Senior rådgivare

Stina Andersson var presschef hos Socialdemokraterna 1994–1996, press- och kommunikationschef på HTF – numera Unionen – och kommunikationschef på Akademikerförbundet SSR 2004–2011. Dessförinnan var Stina verksamhetschef och biträdande förbundssekreterare på ABF 1984–1994. Stina är expert på långsiktig opinionsbildning samt pressarbete och en av personerna bakom att det idag är förbjudet att säga upp medarbetare under pågående föräldraledighet. Idag är Stina aktiv i PRO.