Rekrytering

Vi vill bidra till ett starkt civilsamhälle där rätt person är på rätt plats och får nå sin fulla potential. Till oss kan du vända dig för att få stöd i hela eller delar av rekryteringsprocessen. Vi tar oss bara an uppdrag som överensstämmer med vår värdegrund, vilket gör att vi kan gå in i varje uppdrag med stort engagemang, glädje och stolthet.

Varför välja oss?

Vi kan civilsamhället! Vi har arbetat med kunder inom civilsamhället under flera år och förstår vad som är meriterande kompetens, utmaningar och förutsättningar i den ideella sektorn. Vår personal har själva arbetat i olika yrkesroller och kan snabbt sätta sig in i ert behov. 

Utnyttja vårt unika nätverk. I dagens rekryteringsprocesser behöver vi utnyttja möjligheten att nå ut till och attrahera kandidater bortom de traditionella kanalerna. Arena Opinion har ett unikt nätverk med personer inom civilsamhället som antingen kan vara rätt kandidat för er eller hjälpa till att sprida er annons vidare. 

Vi är kommunikationsexperter. Alla som arbetar på Arena Opinion kan kommunikation och när vi blir din förlängda arm i rekryteringsprocessen kan du lita på att kandidaterna får en bra upplevelse och återkoppling i tid.

Vårt erbjudande

Vi hjälper dig med hela eller delar av rekryteringsprocessen. Kanske behöver du någon som endast gör urval av dina ansökningar, intervjuer, hittar fler lämpliga kandidater eller håller ihop hela processen från kravspecifikation till signering av anställningskontrakt? Hör av dig med ditt behov så återkommer vi med en offert.

Behöver du någon som kan hoppa in med kort varsel under en begränsad tid? Vi erbjuder även interimskonsulter.

Jennifer Söderström
Rekryteringskonsult
jennifer.soderstrom@arenaopinion.se
070-617 57 38

Vår fullständiga rekryteringsprocess

Att hitta rätt kandidat till rätt position är ingen liten sak. Det kräver kunskap och engagemang. För oss är en bra kommunikation under hela processen viktig, både gentemot er som uppdragsgivare men också de sökande kandidaterna.

Vi vill hjälpa er på er rekryteringsresa och är inte nöjda förrän ni är nöjda. Det här är vår process:

1.
Uppstart och analys

Ett gediget grundarbete ger rätt förutsättningar. Vi skapar en kravprofil tillsammans och sätter en tidsram för processen. Vi bidrar med ett utifrån-perspektiv och ni bidrar med input från er verksamhet.

2.
Hitta kandidater

Vi tar fram en jobbannons som vi annonserar och/eller headhuntar potentiella kandidater till. Vi använder annonsplatser och relevanta kanaler i vårt nätverk tillsammans med vårt engagemang för att identifiera och attrahera de mest lämpliga kandidaterna.

3.
Intervjuer

Ni får möjlighet att titta igenom de mest intressanta kandidaterna. Vi håller först en kortare intervju och efter det en kompetensbaserad djupintervju. Vi använder kompetensbaserade frågor för att kunna säkerställa kandidatens skicklighet, kompetens och färdigheter som krävs utifrån kravprofilen. Ibland genomförs tester.

4.
Kandidater möter uppdragsgivare

I det sista steget presenterar vi 3–5 kvalificerade kandidater som matchar den önskade kravprofilen inför en diskussion om respektive kandidat. De slutkandidater som är mest intressanta intervjuas av er innan vi ringer referenser till toppkandidaten.

5.
Avslut

Ni fattar ett beslut och går vidare med att förhandla villkor och skriver avtal medan vi återkopplar till de kandidater som inte gick vidare i processen. Efter några månader följer vi upp hur rekryteringen har gått.