Inför valet 2022: Kriminalpolitiken – vilka är lösningarna som bekämpar gängkriminaliteten?

Att kräva hårdare tag har blivit ett mantra som upprepas av politiker från höger till vänster. Men vad innebär hårdare tag och finns det andra politiska lösningar för att bekämpa gängkriminaliteten? Varför pratas det så lite om förebyggande insatser och vilka är de mest effektiva?

Ett samtal om evidens, nya lösningar och vad vi kan förvänta oss efter riksdagsvalet i september. Med hjälp av en expertpanel tar vi tempen på en fråga som seglat upp som en av väljarnas viktigaste. Vid sidan av samtalet har vi även en policybänk som skissar fram nya politiska förslag under tiden. Vi öppnar också upp för deltagande från publiken.

Medverkande:

Payam Boroodjeni, samproducent till filmen Bullets och tidigare chef för Fryshuset i Järva
Henrik Tham, Professor emeritus i kriminologi
Heike Erkers, förbundsordförande, Akademikerförbundet SSR
Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi
Moderator: Silvia Kakembo, Arena Opinion

Policybänk:

Lisa Pelling, chef, Arena Idé
Carolin Dahlman, krönikör, NWT

Anmäl dig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *