Hur kan man driva sina hjärtefrågor mot den nya regeringen?

Sverige har haft en ny regering i snart fyra månader. Med Tidöavtalet som grund är deras uppgift att navigera Sverige genom en tuff tid. För civilsamhällets organisationer – till exempel fackföreningar, människorättsförsvarare och studieförbund – kan ett regeringsskifte innebära stora förändringar. Hur tänker den nya regeringen? Hur kan man driva sina hjärtefrågor mot dem? Vilka påverkansstrategier ger bäst utdelning?

Med oss för att resonera kring dessa frågor är två tidigare statssekreterare från varsin sida blockgränsen. Ulrica Schenström var 2006–2007 Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare. Idag är hon vd för tankesmedjan Fores. Annika Jacobson var senast statssekreterare hos miljö- och klimatminister Per Bolund. Hon har dessutom en bakgrund som generalsekreterare för Greenpeace. Nätverksträffen leds av Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion.

Välkommen att delta på en lunchträff med Arena Opinions nätverk för samhällspolitiska chefer. Nätverket riktar sig till dig som är ansvarig för din organisations påverkansarbete och till exempel har titeln intressepolitisk chef/ansvarig, facklig-politisk chef/ombudsman, påverkans- och opinionschef/ansvarig.

När? Torsdagen den 16 mars kl. 11.30–13.00
Var? Studion på Kulturhuset i Stockholm
Hur? Det är kostnadsfritt att delta. Vi bjuder på lunch!

Värdar för nätverket är Silvia Kakembo, Michael Norberg Tot och Rosaline Marbinah. Hör av dig till någon av oss om du har frågor. Våra kontaktuppgifter hittar du här. Vi ser fram emot att ses!

Intresset för att delta i nätverket är stort. Vi har därför stängt anmälan till den här träffen. Vill du få framtida inbjudningar? Dela dina kontaktuppgifter med oss här så håller vi dig uppdaterad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *