Nu har Ofelia Daun börjat hos oss!

I maj fick Arena Opinion en ny medarbetare, ingen mindre än Ofelia Daun. Ofelia kommer leda vår nya satsning inom organisationsutveckling och har en bakgrund som managementkonsult, affärsutvecklare och regionchef. På Arena Opinion kommer hon främst att ansvara för att stötta våra uppdragsgivare med strategi, organisationsutveckling och nya former för engagemang.

Välkommen Ofelia! Vi är så glada över att du börjat på Arena Opinion. Vad ser du fram emot att göra här?
Jag tror att vårt samhälle gynnas av ett starkt och blomstrande föreningsliv. Men vi vet också att civilsamhället och ideell sektor befinner sig i en tid av förändring, där många organisationer exempelvis har ett sjunkande medlemsantal. Det här är komplexa organisationer som bygger på att människor tror på sin organisation och vill engagera sig. Jag tycker att det är väldigt spännande med förändringsledning och jag ser fram emot att hjälpa organisationer att driva strategi och utveckla engagemangsformer som gör att man får med sig ideellt engagerade och förtroendevalda på tåget.

Berätta mer om din intressanta bakgrund?
Jag kommer senast från tjänsten som affärsutvecklare på revisionsbyrån BDO och innan dess från tjänsten som managementkonsult på Centigo där jag drev flera uppdrag inom ideell och offentlig sektor. Tidigare har jag jobbat 5 år som verksamhetsutvecklare och regionchef på Sveriges Elevkårer.  

Jag är organisationsstrateg och affärsutvecklare med stor erfarenhet av ideell sektor. Som certifierad förändringsledare vill jag hjälpa organisationer att ta ett helhetsgrepp om utvecklingsarbetet, gärna med digitalisering i fokus. Genom att ta fram mål och vision, hitta strukturerade angreppssätt och metoder vet jag hur man gör för att få med sig hela organisationen på förändringsresan. 

Jag har varit föreningsaktiv större delen av livet. För mig började det ideella engagemanget i IOGT-NTO, sen vidare till världens största studentorganisation AISEC och senare i Uppsalaekonomerna när jag pluggade ekonomi vid Uppsala universitet. Jag drivs av att göra skillnad och har svårt att inte engagera mig! Det känns därför extra kul att börja på Arena Opinion där jag kan kombinera mina intressen.

Nu till frågan som alla Arena Opinions nyanställda får: berätta om något oväntat om dig!
Jag paddlar en hel del kajak på fritiden och uppskattar det mesta som innebär att en får vara nära vattnet. Målet att bli bättre på att paddla en kajaktyp som heter surfski och som är anpassad för paddling i stora vågor på öppet hav. Sen vill jag kanske ställa upp i en tävling. Jag är även ordförande i Sveriges största kanotklubb – Örnsbergs kanotsällskap – så nu är cirkeln sluten, som vanligt kunde jag inte låta bli att engagera mig i föreningen. Men det är ju så kul!

Har din organisation behov av organisationsutveckling, att attrahera fler medlemmar eller förbättra sina strategier? Följ vårt nyhetsbrev på temat här

Vill du komma i kontakt med Ofelia? Hon nås på ofelia.daun@arenaopinion.se

Foto: Anneli Nygårds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *